Следвайте ни

Пускат журналисти в съдебните зали с писмена заявка

viber icon

Председателят на Апелативния съд в Пловдив Магдалина Иванова измени заповед относно достъпа до сградата на Съдебна палата – Пловдив и мерките за постепенно нормализиране работата  на съда, като изменението е във връзка с допускането на журналисти до съдебните зали за отразяване на дела с повишен обществен интерес. 

При дела със значителен обществен или медиен интерес, в съдебните зали могат да се допускат журналисти, при стриктно спазване на мерките срещу разпространението на коронавирусна инфенкция, както и на правилата за работа в условията на пандемия в Съдебна палата – Пловдив.

Журналистите трябва да  подадат писмена заявка по образец, публикуван на интернет страницата на съда и да получат разрешение да присъстват при разглеждане на насрочено за деня дело от съдията докладчик.

Журналистите се допускат с разрешение на съдията докладчик, след предварителна писмена заявка, подадена не по-късно от 12.00 часа на деня преди датата, за която е насрочено делото.

Заявката се попълва по образец,  публикуван на интернет страницата на съда.

Заявката се подава по електронна поща чрез съдебния служител на длъжност „Връзки с обществеността“ в съда, който я докладва незабавно на съдията докладчик.

При влизането си в сградата на Съдебната палата журналистите трябва да се легитимират с представяне на журналистическа карта.

Съдебният служител на длъжност „Връзки с обществеността“ предава списък на допуснатите за разглеждането на всяко конкретно дело журналисти на съдебния служител, който е дежурен за съответния ден и подпомага дейността на съдебната охрана. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?