49

Пушек се вдига! Прокуратурата в Пловдив пуска по бързата писта по няколко джигита на ден

Районната прокуратура в Пловдив работи със завидни темпове и пуска по бързата писта по няколко джигита на ден. Данните за 2023 г. сочат, че прокурорите са наблюдавали общо 1437  бързи производства. Това означава, че на ден са били образувани по три или четири дела по тази процедура. Най-много от тях са за управление на автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества, хулигански действия, кражби, телесни повреди и други. Данните са от отчетния доклад на магистратите, който бе представен от районния прокурор Петър Петров на годишното общо събрание в края на миналата седмица. 

Там е записано още, че по внесени в съда актове на Районната прокуратура през изминалата година са били осъдени или санкционирани общо 2123 души. Броят на наблюдаваните досъдебни производства с предмет наркотични вещества е 756, като 730 от тях са за държане, а 26 - за отглеждане.  Общо 381 са наблюдаваните преписки за престъпления, извършени в условията на домашно насилие, като най-много от тях са за причиняване на телесна повреда. Както "Марица" вече писа, 167 са пострадалите физически от домашно насилие, от тях 18 са мъже и 149 жени. 

Гостите на годишното събрание  дадоха много добра оценка за работата на Районна прокуратура-Пловдив по всички направления. На отчетния доклад присъстваха Гергана Мутафова и Калина Чапкънова, членове на Висшия прокурорски съвет, Добринка Калчева, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив, Мариана Шотева, председател на Административен съд-Пловдив, Иван Бекяров, и.ф. председател на Районен съд-Пловдив,  ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР-Пловдив, представители на ГДБОП, ДАНС, прокурори и съдебни служители. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?