49
Следвайте ни

Психично болна навъртя 500 обаждания на тел. 112

viber icon

Психично болна жена подлуди диспечерите, които отговарят на спешните обаждания на тел. 112, научи "Марица". Тя въртяла телефона от дома си в пловдивското село Васил Левски. Така само в рамките на три месеца тя позвънила общо 462 пъти. Дежурният вдигал, но отсреща жената говорила неадекватно и несвързано. След като ситуацията се повтаряла по няколко пъти на ден и по над 100 пъти месечно, от ръководството на районната централа подали сигнал в полицията. Униформени започнали работа по установяване на това кой е автор на стотиците позвънявания на спешния телефон. Не след дълго стигнали до въпросната психично болна жена. Съставили и акт за установяване на административно нарушение и ѝ наложили глоба в размер на 200 лв. Причината - законът забранява ползването на тел. 112 не по предназначение, включително за предаване на неверни и заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ. 

Глобената жена обжалвала и магистратите отменили санкцията. Мотивите за решението са, че при съставянето на акта са допуснати процесуални нарушения, които са довели до нарушаване правото ѝ на защита. "Констатираното нарушение на процесуалния закон е от категорията на съществените, тъй като ограничава пряко правото на защита на жалбоподателя и го лишава от възможността да разбере какво конкретно нарушение му е вменено като извършено, съответно да организира и реализира защитата си в пълен обем", гласи част от решението. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?