46
Следвайте ни

Протестиращи: Машора е невинен! Всичко е пълен абсурд!

viber icon

Над 30 души протестират пред Съдебната палата в Пловдив в защита на 64-годишния Тошко Тодоров от Столетово, предаде репортер на "Марица". В 10 часа в зала 5 на Окръжния съд е се гледа делото за екстрадиция на Машора, поискана от гръцките власти.

До заплетения казус се стига след като през есента на 2019-а Тошко продава кемпер на двама души. След известно време возилото е открито, натъпкано с нелегални мигранти. Полицията стига до Машора, след като установява, че кемпера още се води на негово име, тъй като новите собственици не са го регистрирали, каквото задължение имат.

Така Машора се оказва замесен в схема за трафик на хора. Доказателствата обаче говорят друго. Има нотариално заверен договор за покупко-продажба, както и служебна бележка от работодателя на Тодоров, че по време на престъплението е бил в България и на работа.

Година и половина по-късно се заявява молбата за екстрадиция на Машора, за да бъде съден в Гърция. Дъщеря му поде мощна кампания в негова защита в социалните мрежи, а в момента се провежда и протест.

Тук са семейството на Тодоров, негови колеги, близки и познати. "Машора е невинен. Всичко това е пълен абсурд. Той е много добър човек и няма вина, че някой не си е свършил работата. Той ме може да хване за ръчичка новите собственици и да ги води в КАТ", каза негов колега. Друг посочи, че това може да се случи на всеки." Такава ни е управията. Машора не е направил нищо. Не на екстрадицията!".

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Вярвам

Вярвам

12.10.2021 | 09:40

Че е невинен, но също така съм сигурен ще прокурорът (да му напишете името на патриота) ще иска екстрадиция. Тръгне ли за Гърция е дотам.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?