Протестът на почернената майка: Ще взема автомат и ще избия всички! СНИМКИ

Над 50 души се събраха пред Съдебната палата в Пловдив тази сутрин, за да изразят несъгласието си с решението Иво Даскалов-Лудия, причинил мелето с три жертви на Околовръстното, да бъде освободен под парична гаранция от 20 бона.

Скандалната, според протестиращите, промяна на мярката трябва светкавично да бъде отменена. Някои коментираха, че случилото се навръх Великден не е инцидент, а направо предумишлено убийство.На протеста присъстваха почернени близки, роднини и приятели на загиналите, както и членове на семействата им.

Сред загиналите е и бившият полицай Николай Иванов. На място беше неговият кум и кръстник на детето му. "Николай винаги е бил дисциплиниран шофьор. Винаги е бил с колан, никога не си е позволявал да нарушава правилата. Сигурен съм, че не е карал с превишена скорост. А Иво Даскалов - знам, че е осъждан два пъти. Познат е като човек, който продава забранени вещества. Не знам дали има чадър над него, но със сигурност има на хората в кръга около него", коментира той.

Мнение изказа и юристът Атанас Бояджиев. Според него този случай създава прецедент, който адвокатите ще използват, за да изменят мерки. "Настъпили са трагични обстоятелства, има налице смърт на трима души, недостатъчно информация и затъмнение относно този казус. Трагедията е голяма, не трябвашеда се променя мярката", коментира той.

На въпрос дали според него има чадър над Иво Даскалов, Бояджиев посочи, че не може да твърди подобно нещо, но определено има обстоятелства, които са неясни. "Надявам се мярката да бъде променена след спонтанния протест", добави Бояджиев. 

През цялото време майката на единия от загиналите - 38-годишният Радослав Усков, ридаеше на стълбите. На няколко пъти тя влезе в схватка с охранителите, тъй като искаше да влезе в Съдебната палата, но не бе допусната. Наложи се да бъде извикан и медицински екип, за да провери състоянието й, но тя не пожела."Сине, всичко имаше. Сега трябваше да си живееш, мамо. Защо отиде при този идиот? Защо се унижи толкова? От какво беше лишен? Нали ми обеща да ме чакаш на аерогарата, а аз тебе те чаках пред моргата, мамо. Никой не ми помогна. В България мозъците на хората са ги промили. Защо оня идиот ти взе ключовете за колата? Защо ги даде на този убиец?", нареждаше почернената майка на стълбите на съда.

Междувременно приканваше съдии, прокурори и полицаи, ангажирани със случая, да се яват отпред. 

"Ще взема автомат и ще ви избия! Излезте навън! Излезте вънка. Прокурорката за колко се продаде? Ще убия убийците. Къде е полицията? Убийте ги всичките! Щом 20 000 лв. струва човешкия живот, убийте ги! Аз имам пари, богата съм. Ще платя по 20 000 лв. на тях и на децата им. Да излезе тая никаквица, главата на която е пълна с мухи. Ще те разчекна, никаквице, навсякъде ще ти навра парите, които си взела. Нямам думи",  крещеше тя. 

През цялото време нейният съпруг и снаха й я успокояваха и убеждаваха да престане. 

Снахата Диляна, която остана сама с 13-годишно дете, каза пред медиите: "Въпреки всичко, нека съдиите да бъдат хора. Всеки да си получи заслуженото. Кой ще замени бащата на моето дете? Аз съм свидетел, че Иво Даскалов е пил преди да шофира. Нека просто заради детето да си понесе наказанието. Искаме най-тежкото наказание, това би било справедливост".  

"Убиха го, не загина", каза бащата на починалия в катастрофата Радослав.

Снимки Авторът

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Юлия Ускова

Юлия Ускова

16.05.2021 | 11:49

Срамота.Такова държание на полиция със една наранена майка изгубила сина си.Търси справедливост вместо да я подкрепят ако има как и нея да убият.Дано Господ ги накаже със същото което се случи със брат ми.Тъста на Иво Лудия (Нончо)рдоднини които са били същия ден там заедно даже и съболезнования не изрекоха на мен и на родителите ми.Взел ключовете на брат ми и са се прибрали с неговата кола.Срамота би трябвало и него да разпитат да разследват от къде има тези пари за тази вила от 500 000 евро която още е в строеж.С едно малко магазинче как се постига това .Дъщеря му ходи по чужбина да се лекува да има деца това също са пари от къде как непроумявам.ние работим 15 години в Чужбина едвам събираме цяла година пари за 1 месец да си идем в България да се видим със близките си.Незнам вече какво да казвам какво да пиша.Извикаха ни за показания .казах всичко което знам брат ми е споделял за Иво,но нищо не се вписа в показанията ми.само че съм сестра на загиналия ,кой ми се обадил за смъртта му и това е .

Отговори
1 0
Гражданин

Гражданин

14.05.2021 | 16:49

Докато всички си стоим мирно такава ще е.Да грабнем по една лопатка пък да видим.

Отговори
15 1
Петър

Петър

14.05.2021 | 16:24

Абе измиват си ръцете с този. Тези които са одобрили това околовръстно са за затвора. Две тежки и десетина леки катастрофи за месец и нещо на едно и също място.

Отговори
5 10
Лозан

Лозан

14.05.2021 | 16:21

Панов да си прибере съдийката

Отговори
8 3
Лозан

Лозан

14.05.2021 | 16:20

Панов да си прибере съдийката

Отговори
4 4
йккй

йккй

14.05.2021 | 16:19

Срам ме че съм се родил в тази мизерна държава на убийци и подкупни съдии. това е всеки път с. всеки убиец с кола винаги е пускан независимо какво! колко хора умират а убийците им на свобода! само в Цига нско турска държава като тази! Дано в ада да гори и този бо клук и съдиите дето са го пуснали а техните близки до един да у мрат сгазени от пуснат по късно нарко шофьор!

Отговори
12 5
Кога ще има живителна ЛУСТРАЦИЯ?

Кога ще има живителна ЛУСТРАЦИЯ?

14.05.2021 | 16:35

Кога ще има ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ в правосъдната система! КОГА? Питам Радев, Борисов , Слави Трифонов и Христо Иванов!

Отговори
14 2
Драган

Драган

14.05.2021 | 14:08

Нека взелите решението за пускане под гаранция да излезнат и кажат има ли натиск върху тях или колко са им платили трета възможност при 3 жертви не виждам.

Отговори
24 3
СПРАВЕДЛИВОСТ

СПРАВЕДЛИВОСТ

14.05.2021 | 13:45

дали има чадър над тоя убиетс или разковничето се крие в СЪДИЙКИТЕ които са взели пари , все едно. Става дума за пари, мавия . Ако бях майката нямаше да търся "правосъдие" аз щях да го раздам. дА направим протест хора, всички които милеят и ценят човешкия живот. Някой който може да направи петиция или страница в ФБ за справедлива присъда на убие.. До роднините на загиналите , изпратете делото в Страсбург. Тази зган трябва да се измете от България !!!!!!!!

Отговори
26 2
Полицай

Полицай

14.05.2021 | 13:44

Има чадър лично над него и чадъра се казва Йордан Рогачев! Продава кокаин и това го знае целият град, кара постоянно пиян и надрусан но на полицаите е заповядано лично от Рогачев да не го проверяват!

Отговори
24 0
OldTen

OldTen

14.05.2021 | 12:48

Да убиеш трима човека и да излезеш за 20 000 на свобода е честно казано скандално, пак ли Гешев е виновен?

Отговори
47 2
В конкретния случай

В конкретния случай

14.05.2021 | 12:57

На Гешев - колегите...

Отговори
21 5
ДО OldTen

ДО OldTen

14.05.2021 | 13:51

ДА , пак Гешев е виновен защото допуска да има такава долна паплач, ма.ф.я сред ведомството което управлява. съдийки , прокурорки , адвокатчета които защитават бандюгите . Да се изметът до един. Служебното правителство моментално да се сезира за тоя случай и министъра да вземе необходимите мерки !!

Отговори
17 10
Драган

Драган

14.05.2021 | 14:10

Съдийте си имат шеф и той е Лозан Панов .

Отговори
16 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?