49

Протест в Пловдив! Искат адекватни наказания за убийци и насилници с психични заболявания

Стига толкова, време е за промяна, зоват организаторите

Протест в защита на жертвите от психично болни хора ще се проведе в Пловдив. Организаторите приканват жителите на града да вземат участие в събитието, което ще е от 12 часа утре пред Районния съд. 

"Плашеща е статистиката, която показва жертвите на хора с психическо разстройство в България. Случаите зачестяват с всеки изминал ден, а системата и държавата не правят нищо по въпроса, дори напротив. Защитават тези лица. Живеем в държава, в която ако си психично болен, няма институция и сила, която да те спре да извършваш убийство или системен тормоз", споделят организаторите на протеста.И напомнят два от нашумелите случаи.

"Сещате се за историята с психолога Иван Владимиров, който бе убит, след редица жалби подавани от него срещу психично болния му съсед? Е, сега ще ви запозная с още една история, която искаме да предотвратим да завърши по същия начин! В продължение на две години Ясмин Кирилова получава заплахи, че тя и детето ѝ ще бъдат убити. Историята включва среднощни позвънявания, обиди и закани. Оказва се, че от около година държавата не може да направи нищо, защото става дума за психично заболяване. Тече разследване, от което още няма резултат. Въпросната жена тормози много други хора и заплашва децата им и създава некролози". 

Организаторите на протеста подчертават, че всички сме свидетели на много случаи с убити хора от резултата на този закон за защита на психично болните хора. "Нека спрем до тук! Време е за промяна!", зоват те. 

Подкрепа към протеста са заявили десетки пловдивчани. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Здрафко

Здрафко

09.03.2024 | 12:37

Смъртно наказани за такива!

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?