49
Следвайте ни

Протест пред съда в Пловдив: Мястото на Машора не е в затвора!

viber icon

Десетки роднини, близки, приятели и колеги на задържания Тошко Тодоров - Машора се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив. Само след малко в Апелативния съд ще започне делото за мярката на 64-годишния мъж от карловското село Столетово, който в момента е задържан в ареста. Адвокатът му Гънчо Гънпев настоява за по-лека мярка - домашен арест.

Събралите се хора подкрепят Машора и са убедени, че той е невинен. "Неправомерно е обвинен в това деяние. Писали сме до много институции, включително до президента, омбудсмана, до министрите на правосъдието и външните работи, до Генералното консулство на България в Солун. Държавата трябва да направи всичко, за да защити невинен гражданин", каза дъщерята на Машора Стефани Тодорова.

Припомняме, че Машора е задържан в началото на октомври, след издаване на европейска заповед за арест от гръцките власти. Причината - продава кемпер на двама души през 2019-а, а впоследствие с него се превозват бежанци. Полицията залавя мигрантите, но не и престъпниците. Така в жабката стигат до малкия и големия талон на кемпера, на които  пише името на Тошко Тодоров. Така той е обвинен в съпричастие и гръцките власти искат страната ни да го предаде на съд.

"Няма да оставим коня в калта. До последно ще сме с Тошко", подкрепят го неговите близки, приятели, роднини и колеги. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Дадоха

Дадоха

14.10.2021 | 10:44

Му време да си кажат довиждане с близките, да видим какво ще е след 2 седмици на делото.

Отговори
1 1
Няма да стане

Няма да стане

14.10.2021 | 10:08

с протести, няма! Пловдивския съд досега отказвал ли е изобщо някога да изпълни ЕЗА? Ами май не. Какво значи тук някакъв си Машор - перифразирано? Ами нищо не значи.

Отговори
1 1
===/ Y O R D A N//

===/ Y O R D A N//

14.10.2021 | 09:35

СКЪПИ БЪЛГАРИ= ДНЕС ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ТАЯ ДЪРЖАВА ДАЛИ = ИМА = ЗАКОНИ =// У Б И В А = СВОЙТЕ= ЖИТЕЛИ== =/ НА 70 ГОДИНИ СЪМ== ДРУГО НЕ ВИДЯХ= =/_ НЯМА СПИРАЧКИ= ТАЯ = ЗАГУБЕНА= =// СЪД= И ПРОКУРАТУРА== =// ЗАТРИХА= ЖИВОТА/ НА == БЪЛГАРИНА =/// ДАНО ДНЕС = ДОКАЖЕ= ЧЕ ИМА НЯКОЙ ИСТИНСКИ = МАГИСТРАТ В БЪЛГАРИЯ

Отговори
1 2
Зле изпълнена поръчка

Зле изпълнена поръчка

14.10.2021 | 09:30

Чернев, защо изтри коментарите на водещия ти материал??

Отговори
3 0
112-то място по Свобода на Словото

112-то място по Свобода на Словото

14.10.2021 | 09:40

Просто изпълнява заръката на Гасударите си, иначе ще го шитнат по поста! Мисирка, Сър! Мъжка мисирка!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?