Следвайте ни

Прокурор в опасна игра, ще отговаря пред Темида

viber icon

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура в Ямбол. Причината - престъпления по служба. 

Магистратът е обвинен за това, че на 29 май 2019-а, в качеството си на районен прокурор на град Елхово, изготвил постановление за връщане на веществено доказателство - автомобил, в нарушение на служебните си задължения.

Автомобилът е бил върнат на неправоимащо лице – чужд гражданин. През 2016-а колата била задържана от служители на ГПУ-Елхово, тъй като е била обявена за издирване в Шенгенската информационна система от германска застрахователна компания.

Освен това, магистратът нарушил и принципа на случайния избор на наблюдаващ прокурор, като с писмена резолюция възложил сам на себе си разследването по образуваното през 2016-а досъдебно производство в Районна прокуратура-Елхово.

Днес главният прокурор внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на обвинения.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?