3906

Прокурор: Делото срещу пастрока и майката е като кутията на Пандора

Делото срещу пастрока Петър Чернев и майката на пребитото 5-годишно дете Стела е като кутията на Пандора - когато и да бръкнел в него, излизат нови престъпления. Това каза прокурор Костадин Паскалев в съдебната зала, предаде репортер на "Марица" 

 


Той посочи, че вече повдигнатите му обвинения и предстоящите такива характеризират Чернев като склонен към извършване на такива престъпления - против здравето и такива срещу личността. 


"Същият има определен тип на контакт с жените, с които е бил - от близко разстояние, с крещене в лицето, с нецензурни епитети, включително към собственото му дете. Има опасност да извърши друго престъпление, за това свидетелства и съдебното му минало. Показанията на бившата съпруга и на настоящата сочат, че към днешна дата употребява и държи наркотици. Има афинитет точно към определен вид наркотици - марихуана и амфетамин. И двете са открити при обиск в дома му. Той употребява, но не злоупотребява, казва защитата. Злоупотребата е в другите престъпления", каза прокурор Паскалев. 


Обвинителят изтъкна, че доказателствата са убедително относно вината на Чернев. 


Приложените разпечатки по делото от видеоклиповете с насилие са една нищожна част от всичко, което показва бруталното отношение към детето. 


По думите му, се чака експертизите да посочат каква точно е причинената телесна повреда и как е причинена, но, подчерта прокурорът, повредата е факт. 


Относно майката, прокурорът каза, че има ново обвинение и срещу нея, което касае пасивността й спрямо насилието, упражнено срещу детето, тоест злепоставяне. 


"Близките са разочаровани от Стела. И как ще се прибере тя там при по-лека мярка, и то без детето, което е обект на социална услуга. Не съм убеден дали тези роднини, подали сигнала и свидетелстващи срещу нея, ще й предоставят дом", посочи прокурор Паскалев. По думите му, Стела дълго време е живяла в чужбина, като е възможно да пази връзки там и да се укрие. 


Обвинителят каза, че идването в България на Адриан е станало благодарение на Алексиева и "женски хитрини". 


"Успяла е да изнуди биологичния баща и да го върне в България, въпреки че в Германия е бил започнал процес по неговата интеграция. Но тя му е осигурила живот с Чернев, като в рамките на месец и половина е било обект на тормоз", каза прокурорът. 


Той поиска най-тежката мярка за майката на Адриан, като смята, че с това тще се даде възможност да се работи активно по случая и скоро време да се реши кауза по същество. 

 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?