49

Прокурор: Чеченеца, Тошо Куката и Емили се държат като мафиоти от прехода ВИДЕО

Поведението на инфлуенсърите Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката е като на мафиоти от времето на прехода. Това каза по време на пледоарията си наблюдаващият прокурор по делото Веско Ириков, предаде репортер на "Марица". 


Обвинителят изтъкна, че има опасност и тримата да се укрият и да извършат друго престъпление. Като солиден аргумент той посочи съдебните справки на инфлуенсърите. Каза, че Чеченеца има присъда за грабеж, като е реабилитиран през 2021 г. Тодор Чалъков - Тошо Куката е със седем присъди в рамките на 2 години, всички докато е непълнолетен. Емили пък не се явила в полицията след като е привикана, което наложило да бъде за общодържавно издирване.


"Не мисля, че има човек, който да не е гледал клипа. Мисля и че няма нужда да го анализирам. Целта на въпросния клип е била само и единствено да се получи нещо скандално.  Не знам дали осъзнават колко лесно са постигнали целта си. Това, което са направили не възмути, а разгневи цяла България. Обвиняемите са вързали момчето с колан, накарали са го да лае, подхвърлили да му прясна чашаь която да гони и да носи, давали му команди, след което за награда са го галили по главата", описа прокурорът. 


"Ако са искали просто скандален клип, нито мястото, нито времето е било подходящо. На момчето не е показан клипа. След направата му, видеото е било качено в социалните мрежи, а компанията останала в мола. Впоследствие момчето не е давало съгласие и не било наясно със съдържанието. Ако е искал, то то е щяло само да качи клип, да разполага с него и да е запознато със съдържанието му", посочи Ириков.


Прокурорът допълни, че от момента на арестите досега в прокуратурата са постъпили десетки и сигнали от разгневени граждани относно гаврата и личността на арестуваните. 


"Реакцията на самото общество за случилото се е повече от красноречива", допълни Веско Ириков и настоя за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 


Адв. Кутрянски, който защитава двама от подсъдимите, посочи че в никакъв случай не би следвало инфлуенсърите да бъдат в ареста. 


"Тези мерки не са самоцел и не са за наказание. В конкретния случай такава мярка на първо място е нецелесъобразна, а на второ - незаконосъобразна. Такава мярка в конкретния казус не се налага да се взима", посочи Кутрянски. 


Той смята, че са били пресилени и действията на полицията, насочени към ареста на инфлуенсърите.


"Направиха си реклама на бързите действия. Първоначално мисля, че МВР е заловило някаква организирана престъпна група. Нищо не налагаше такива действия и показност", коментира защитникът.


Той призова магистратите да не се стараят да отговорят на обществените очаквания и тези на прокуратурата, а да преценят дали наистина тези хора са опасни и заслужават да бъдат в ареста.


Подчерта, че миналите осъждания не би следвало да се имат предвид, тъй като са реабилитирани и по презумпция съдебното минало не трябва да има тежест, заради която да се вземе най-тежката мярка.


Очаквайте подробности!

 

Снимка от Валентина Биларева 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Хмх

Хмх

07.04.2023 | 21:40

Тоя Кутрянски не беше ли адвокат на Жоро милионера?

Отговори
0 0
Романов

Романов

07.04.2023 | 17:41

Какви мутри са тези обелки?! А онази лоена топка дето гледа лошо, защо не се пробва на някой мъжага стотина кила? .

Отговори
7 1
в гъза

в гъза

07.04.2023 | 16:48

на ченгела ,дебелия и травито

Отговори
10 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?