71

Прокурор Атанас Илиев: Войната срещу домашното насилие е на всички фронтове! Не бъдете безучастни!

Не бъдете безучастни! С този призив се обърна към обществеността заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев във връзка с четирите зловещи случая на домашно насилие, регистрирани само в рамките на два дни, предаде репортер на "Марица". 

"Ако установят, че техни съседи, близки или познати са жертви на домашно насилие, че се държат странно, отчуждено, че имат синини по тях, то нека сигнализират на органите на реда или на прокуратурата. Колкото по-рано започнем нашите действия, може би няма да се стигне до там жена да е в кома (по случая при който внук преби 95-годишната си баба), а на друга да й вадят далака (случая, при който бизнесмен преби съпругата си с тенис ракета)", призова Илиев. 

Всички жертви, и по четирите случая, досега не са подавали сигнали за домашно насилие. "Жервите са под контрол, върху тях се оказва натиск. Ние си даваме сметка за това и знаем как да работим по такива дела", коментира заместник-районният прокурор. И добави:  "Основният проблем е, че разбираме когато стане много късно. Случаите се увеличават и зачестяват. Това са случаи само от последния ден и всички те са зловещи". 

Атанас Илиев каза, че войната срещу домашното насилие се води на всички фронтове, съвместно с полицията и неправителствени организации. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Голяма Пуркурутура като карикатурау

Голяма Пуркурутура като карикатурау

15.12.2022 | 21:00

Всичко Мара втасала само Тотев не вчесала

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?