46
Следвайте ни

Прокуратурата се зае с тунелите на бизнесмена Стамов под Главната

viber icon

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка изкопните дейности от страна на бизнесмена Стамов под Главната - на територията на недвижима култура ценност  на ул. „Княз Александър I". В хода на проверката предстои снемане на обяснения, събиране и анализ на всички относими по случая документи и други. 

Срокът за приключването е  едномесечен. Проверката е възложена на отдел „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР-Пловдив, съобщиха още от прокуратурата. 

.Припомняме, че проверката стана факт след сигнал на съседи на Стамов, че под сградите с номер 5 и 7 на главната улица, в близост до Римския стадион, той прокопава тунел, за да свърже два свои имота и да разшири търговски площи.  Живеещите там изразиха опасения, че така може да пропаднат сградите, които обитават. От своя страна бизнесменът обясни, че е предприел укрепване заради подземни води.

Никой от съсобствениците на двата имота на главната улица в Пловдив обаче не е възлагал на Стамов да извършва каквито и да било дейности. "Проведе се общо събрание на съсобствениците, които решиха да ангажират инженер-конструктор, за да обследва състоянието на сградата", обясни пред bTV адв. Гено Василев, който защитава интересите на останалите обитатели. Всички те са гласували да отделят средства, за да платят на експерта. Самият Мирослав Стамов се въздържал, но обещал да премахне поставените от него железни врати. 

Според районната администрация в случая е налице незаконно строителство. Констатацията се оспорва от адвокат Борислав Кобуров, който защитава бизнесмена.

"Г-н Стамов е реагирал адекватно и е поискал експертно становище, което е входирано в администрацията. Доколкото виждам, няма тунели, а пропаднал английски двор”, твърди адвокат Кобуров.  Според него Стамов е установил, че има срутване, и е започнал строително-монтажни дейности за укрепване на конструкцията на фасадата. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

бай Ставри

бай Ставри

30.11.2021 | 10:44

Какъв бизнесмен е този, попродал нещо изкарал некоя парица и купил костют с лачени обувки, леле че бизнесмен, само в БГ може да наричаме такива хора бизнесмен, какъв е тоя бизнесмен, просто Миро Стамов-Копача.

Отговори
1 0
Киро

Киро

30.11.2021 | 10:39

Иманярите в Пловдив, ряпа да ядат пред този, копал на главната, уж има разрешение с висше,... да не искате да си признае, че е копал или да каже, да копах елате ме арестувайте!

Отговори
0 0
Миро

Миро

29.11.2021 | 18:17

Да вземат да се самосезират и за автопарка на някои наградени от големия техни колеги също. Идва Видовден!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?