Следвайте ни

Прокуратурата проговори за нелегалната фабрика в Калековец

viber icon

Двама мъже се сдобиха с обвинения във връзка с дейността на нелегалната фабрика за тютюн в пловдивското село Калековец, която е разбита при спецакция на 10 октомври, съобщиха от прокуратурата.

 

До удара се стигнало след извършена проверка в стопанско хале, което се намирало в края на селото.


Помещението било добре прикрито и с поставени ламаринени плоскости на прозорците. При претърсване и изземване, извършени в условията на неотложност, в халето са установени 1600 кг нарязан тютюн, 27 денка /бали/ сухи листа тютюн, подготвени за преработка, три машини за рязане на тютюн, две – за сушенето му, електронни везни и др. Пред вратата на халето е бил паркиран микробус, пълен с бали с ненарязан тютюн.

 


Като съпричастни към незаконната преработка на тютюневите изделия са задържани двама мъже – Р.А., на 40 г. и Е.Д., на 40 г. Те са привлечени като обвиняеми за производство и държане с цел разпространение на тютюневи изделия без надлежно разрешително в немаловажен случай – престъпление по чл. 234 ал.2 вр. чл. 20 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

 


Двамата обвиняеми за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

 


Разследването по случая продължава, предстои извършване на допълнителни процесуално-следствени действия.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?