3906

Прокуратурата погна шофьора, който изкърти огледалото на кола на надлез "Родопи"

Районната прокуратура в Пловдив погна 45-годишния шофьор, който вилня на надлез "Родопи". Той вече е привлечен като обвиняем и срещу него се води бързо производство за хулиганство на пътя. Обвинението е за това, че вчера е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличавали с изключителни дързост и цинизъм". От клип, качен в социалните мрежи, се вижда, че той пресича пътя на дама зад волана, след което слиза, приближава се до нейната кола и я обижда. След това чупи страничното й огледало. 

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, след като бил привлечен в качеството на обвиняем, бил задържан и за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да  внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава и други две бързи производства за извършено пътно хулиганство на амтомагистрала "Тракия" на 10 април. Към момента се провеждат активни процесуално-следствени действия за установяване на фактическата обстановка. След събирането на необходимите доказателства за изясняване на случая прокуратурата ще уведоми за предприетите от наблюдаващия прокурор действия.

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 3 оценки
3.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
И Ся

И Ся

11.04.2024 | 18:32

Дамата къде ша си оправя рошавата прическа без огледало Сигур ша ходи у Пуркуратура да и оправят фризурата И мога да си представя поне две неща При толкова странични огледала колко ли дела би могла да заведе Пуркуратура А че е Пуркуратура защото със всяко свое действие Пуркуратура все повече заприличва на оня филмов герой от филма Господин за един ден ПУРКО Дела за огледала И то странични Който нито една дама не използва по предназначение Виж на онова вътрешното което никой агресивен шофьор не може да достигне Всяка уважаваща себе си дама може да си оправи фризурата да си напудри лицето да си положи червилото и фондютена Но кой агресивен шофьор може да се докопа до това свещено средно вътрешно огледало И моето скромно много скромно заключение е Че жена дама Никога ама никога хиляди пъти никога няма да ви засече Така е Нали Даже е политкоректно И от Пуркуратура вижте как доволно се усмихват И работа имат От една две три та до пет години напред Всеки занаятчия би се радвал на такъв просперитет

Отговори
4 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?