Следвайте ни

Прокуратурата погна Райфъла за Харлей от укрити данъци, и жена му на мушката

viber icon

Черните облаци върху главата на Атанас Червенков – Райфъла, продължават да се сгъстяват. Пловдивската Окръжна прокуратура привлече бизнесмена и съпругата му като обвиняеми за укриване на данъци, като Червенков е обвинен и за пране на пари.

Според държавното обвинение 53-годишният бизнесмен в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г., при условията на продължавано престъпление, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации. 

Освен това на 6 януари 2012 г. Райфъла с част от тези пари си купил мотоциклет, марка „Харлей Дейвидсън“, модел „ФХДП Лоу Ридер“, на стойност 12 000 лева. Според прокуратурата средствата за баровския мотор били именно от парите, скатани от неверните данъчни декларации, които подавал.

По същото дело като обвиняема е привлечена и Евелина Червенкова. 45-годишната съпруга на Наско Райфъла ще отговаря пред закона за укрити данъци в размер на 37 360 лева за периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., за който не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица – престъпление по чл. 255 ал.3  т.1 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба. Спрямо Червенков е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3000 лева, а спрямо съпругата му – „Гаранция“ в размер на 5000 лева.

Припомняме, че през декември Райфъла беше освободен от ареста под гаранция от 20 бона след като прекара близо 5 години зад решетките. Съдът го пусна заради влошеното му здравословно състояние, продължителния срок на задържане и неприключилото съдебно следствие срещу него. Той обжалва наложената му 13-годишна присъда за поръчаното убийство на конкурента му и собственик на частен медицински център Аргир Гяуров, както и за опожаряването на колите на бившия депутат Антоний Йорданов.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

познат

12.02.2020 | 15:45

Аршинков, що слагаш определението "бизнесмен" пред името на тоя олигофрен Червенков ?!

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?