46
Следвайте ни

Прокуратурата подхвана Николай, прегазил кучето Роска на Бъдни вечер

viber icon

Прокуратурата се зае с Николай, който прегази куче на Бъдни вечер в пазарджишкото село Мало Конаре без да му мигне окото. 

Припомняме, че грозните сцени станаха около 21 часа на 24 декември. Свидетели са подали сигнал в полицията. Николай бе задържан, след това пуснат от ареста. Екип от прокурори е извършил преценка на събраните данни, като незабавно е образувано досъдебно производство.

Разследването се води за престъпление по чл.325б от Наказателния кодекс - проявена жестокост към гръбначно животно - куче, вследствие на което е настъпило тежко увреждане.

Под ръководството на прокуратурата са извършени множество действия по разследването - три огледа на местопроизшествие, разпитани са шестима свидетели, назначени са експертизи. Активните действия по делото продължават.

Предстоят още разпити на свидетели, изготвяне на експертизи и евентуалното привличане на Николай като обвиняем. Пострадалото животно се намира във ветеринарна клиника за лечение и е под постоянно наблюдение.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (22)

До Анонимен

До Анонимен

28.12.2021 | 22:38

Простак.

Отговори
1 2
Мъ ко им съ чудиш

Мъ ко им съ чудиш

28.12.2021 | 22:00

Мъ ко са чудиш на такива хайвани със какво съ занимават по деня и нощя Направо ги попитай само Къде е Максим Ставийски и им гледай сеира кък джафкът Къде е бре чифутски псета купелото ви чифутско Ставийски

Отговори
2 1
Анонимен

Анонимен

28.12.2021 | 21:44

Човек да бяха сгазили, нямаше да ни занимават толкова!

Отговори
3 5
Мъ интересуват спицилисти кът глисти

Мъ интересуват спицилисти кът глисти

28.12.2021 | 21:03

Мъ много ми е интересно тия дето фърчат със самальотите кък ги заобикалят кучетата И забележете спициално се интересувам за кучетата За други хайвани тук изобщо не става въпрос щото са хайвани Нали

Отговори
3 2
Васил до един шофьор

Васил до един шофьор

28.12.2021 | 21:00

Продължаваш да ръсиш глупос.ти и просто.тии и да даваш малоум.ни примери.Какво общо има между куче легнало кротко от страни на пътя и куче застанало по средата на пътя.Или според теб всичко трябва да се избива.Как в един твой коментар не написа нещо за онези идио.ти,които си взимат куче в къщи и след време детето му като се наиграе с него,го изхърлят на улицата без храна и вода.Как един път ти и твоите последователи не написахте,че тези безпризорни кучета не са се появили от въздуха.Те са плод на нашето просташ.ко и примитивно мислене и бездействие.Къде по Европа си видял толкова безпризорни кучета и котки.Никъде нали.Това е защото там хората са го измислили и не допускат такива простотии и няма свободно разкарващи се животинки по улиците.А тука какво се получава.Мисленето и действието ни е като на някой неандер.талец.Създаваме условия за улични кучета и котки и после ДАВАЙ ДА ГИ ТРЕПЕМ ПОДРЕД,ВСЕ ЕДНО ЧЕ ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО.Не така приятел,не така.Вината е изцяло наша,а не тяхна.Това са живи същества,които не трябва да им се отнема живота ей така.Ако някой мисли по друг начин,това значи,че е с неандертал.ско мислене.Дано поне малко и ти да се размислиш и да докажеш,че не си такъв.Лека вечер.

Отговори
3 3
Един шофьор

Един шофьор

28.12.2021 | 17:38

Венета който има куче да си го държи у тях вчера след обяд около 14 часа между Пазарджик и Пловдив едно такова безпризорно куче стоеше на средата на пътя и се чудеше на къде да хване, там колите карат с 90 – 100 км. най малко и като изпреварват често става тройно разминаване. Замисляла ли си се до каква беля може да доведе едно такова улично куче ?

Отговори
4 6
МИКИТО ДО 3.14

МИКИТО ДО 3.14

28.12.2021 | 17:38

Не се издавай,че си комплексиран селяндур.

Отговори
6 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

28.12.2021 | 17:33

Човека е единственото животно на тази земя,което убива безпричинно и за удоволствие.Жалко.Много жалко.

Отговори
8 2
До 3.14

До 3.14

28.12.2021 | 16:45

Бок.лук нещастен,ще се застъпя и за стареца и за кучето.Въпроса ти е толкова мало.умен и прост,точно колко си и ти.Когато на улицата е било само кученцето когато този из.род го смачква, случайно наоколо да виждаш някой друг.Можеш да не ми отгговаряш,защото пак може да кажеш някоя феноменална простотия.Безсърдечен бок.лук.

Отговори
11 4
Разбира се че е виновен

Разбира се че е виновен

28.12.2021 | 16:00

От записът е ясно че е виновен но най-голямата вина имат Гешев и Цацаров благодарение на които в България се убива и краде безнаказано. И тримата са за затвора Сега и завинаги. За убийците и крадците трябва да няма прошка. Но уви за един ще има присъда но за другите няма. Така е в България. Има хора над които е само Бог.

Отговори
5 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?