Следвайте ни

Прокуратурата подхвана моториста, финтирал полицаи на задна гума

viber icon

Прокуратурата подхвана 21-годишния моторист от Рогош, който финтира на задна гума униформени на бул. "Цар Борис Трети Обединител" и не спря, въпреки подадения му знак със стоп палка.

Подвигът е заснет от камера на каската му, след което публикуван в социалните мрежи. След като видеото се разпространи бързо по всякакви групи и канали, полицията и прокуратурата предприеха проверка. Днес след публикацията мотористът бе открит. 

Стана ясно, че 21-годишният младеж не притежава свидетелство за управление на мотор. След призоваването му в поделение на МВР е взето отношение със съставянето на два акта за липса за категория, за неспиране на ясно подаден сигнал от униформени и за управление на кола с прекратена регистрация през март 2020 година.

Установено е, че джигитът преминал с мотора си и на червен сигнал на светофар на кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Петко Д. Петков“ , за което е съставен отделен акт. 

Нарушителят притежава книжка от 2017 година за категория В, като към този момент са му съставени 6 акта и 8 фиша за извършени различни нарушения. Сега книжката ще му бъде отнета за година, като наред с това ще трябва да плати и куп глоби за цирка на оживения булевард. 

Прокуратурата е разпоредила проверката на Четвърто районно, а скорът за приключването ѝ е двуседмичен. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?