71

Прокуратурата подгони пироманката, подпалила училище в с. Васил Левски

39-годишната психично болна жена, която драсна клечката на бившето основно училище "Любен Каравелов" в пловдивското село Васил Левски, е задържана в ареста за 72 часа. Тя вече е с официално обвинение за палеж от прокуратурата. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия, назначени са необходимите експертизи. Предстои от държавното обвинение да поискат постоянен арест за подпалвачката в съда.

Припомняме, че пожарът лумна минути преди полунощ в събота срещу неделя, пред очите на събралите се за празника на селото стотина местни жители. От 2008 г. училището не е действащо, а през 2014 г. е продадено на частен инвеститор.  

Че психично болна жена стои зад палежа на училището в пловдивското село, посочи неколкократно кметът на населеното място Доньо Стоянов. По думите му всички се страхуват от въпросната жена. "Обича да пали  сгради, коли. Хората постоянно се оплакват от нея, много е агресивна след употребата на алкохол”, каза Стоянов. По думите на Стоянов, ден преди пожара тя насочила нож към него и го заплашила с убийство.

 
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ходжа

ходжа

19.07.2022 | 10:20

страшно нещо е недоклатената жена

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?