46

Прокуратурата откри 16 незаконни сметища по улиците на "Столипиново"

Проверка на Окръжната прокуратура откри 16 незаконни сметища по улиците на "Столипиново". Това каза пред "Марица" заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Той обясни, че сигналът е получен в началото на декември миналата година. 9 души - лидеро на общността там са се подписали и поставят оплакване, че от Общината не извършват редовно сметопочистване и сметоизвозване в квартала.

"В хода на проверката сме установили 16 незаконни сметища по уличната мрежа. Категорично е установено, че в рамките на три години Общината е утроила усилията си по отношение на почистването в квартала. През 2019, 2020 г. сметопочистващите камиони са влизали веднъж на ден там, а сега влизат по три пъти дневно", каза Гавраилов. Той допълни, че във връзка с проверката на Окръжната прокуратура, през тази седмица ще се чисти по-мащабно в квартала. 

Проверката показала, че администрацията си върши работата и не са констатирани незаконосъобразни действия.
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ай де бе?

Ай де бе?

23.03.2023 | 19:11

Целия район северен също е сметище до сметище!

Отговори
3 0
Ай де бе?

Ай де бе?

23.03.2023 | 19:10

Те са си скъсали гъ.за от работа в нашата прокуратура... Сигурно е имало специална операция...лично Гешев е открил сметищата...Да го предложите за награда! Цялото столипиново е сметище ..

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?