Следвайте ни

Прокуратурата иска обратно в ареста един от фалшификаторите на лични карти

viber icon

Районна прокуратура в Пловдив протестира срещу освобождаването на единия от фалшификаторите, който заедно с полицейския служител Боян Кабашки е част от схемата за изготвяне и пласиране на фалшиви лични карти за чужденци.

Вчера Районният съд в града под тепетата гледа мярката  на петимата задържани. Четирима остаави за постоянно в ареста, а под домашен арест освободи 55-годишният Рангел Сарийски, предвид здравословното му състояние. 

Той е с две обвинения - за изготвяне на неистински документи, както и за подпомагане на чужденци да пребивават незаконно в страната. 

Районен съд-Пловдив смята, че здравословното състояние на Сарийски не позволява той да остане в ареста. Районната прокуратура обаче твърди, че в тази му част определението на съда е неправилно и 55-годишният може да бъде зад решетките, където е осигурено постоянно лекарско наблюдение и има възможност за приемане на предписаните медикаменти.

Искането на прокуратурата е да бъде отменено определението на съда в тази му част и на Сарийски да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдебното заседание е насрочено за разглеждане пред Окръжен съд – Пловдив.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?