2374
Следвайте ни

Прокуратурата и полицията проверяват над 20 000 декларации за ваксинация от Асеновград и Раковски

Документите са от разкритите ваксинационни пунктове в МБАЛ-Асеновград и МЦ "Св. Елисавета" в Раковски

viber icon

Прокуратурата и полицията проверяват достоверността на над 20 000 попълнени декларации за информирано съгласие за поставяне на ваксина срещу COVID-19 в Асеновград и Раковски. Това каза на брифинг зам.-районният прокурор Атанас Илиев, предаде репортер на "Марица". 

Призовават се хората, чиито имена и лични данни фигурират в документите. Само днес ще бъдат разпитани около 150 свидетели, а бройката им набъбва с всеки час. 

"Това е изключителен обем от работа, която трябва да бъде свършена. Ще проверим тези декларации, издадени в разкритите ваксинационни центрове в Асеновград и Раковски", каза Илиев.

Разследващите са на мнение, че в тези иззети 20 000 декларации ще има още много ментета, довели до издаването на зелен сертификат на неваксинирани. Предстои да бъдат разпитани посредници, за да стане ясно дали става въпрос за организирана престъпна група, кой е плащал по веригата и кой е получават парите и т.н. 

Разкритите ментета са въведени в националния регистър от ваксинационните пунктове в МБАЛ-Асеновград и МЦ "Св. Елисавета" в Раковски.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?