Следвайте ни

Проговори лекарят, транспортирал 7-годишната Криси

Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава пред bTV, че оставил детето само с баба си и се качил при шофьора, но обяснява това с поведението на близките.

Д-р Димитров споделя, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, понеже „няма как, има график”.

Това е първият работен ден на доктор Недко Димитров след смъртта на детето.

Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Детето било в ръцете на баба си.

Лекарят твърди, че започнал да преглежда детето, но бабата му попречила. „При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах:„Добре,тогава ще останеш с нас", казва д-р Недко Димитров.

Според бабата на детето преглед не е имало, а лекарят стоял безучастен.

„Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да ѝ сложи маска кислородна, да ѝ сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", разказва Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до шофьора заради афектираната жена.

„Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, при това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка. Специално за кървенето,което ме притесняваше най-много и деформацията на черепа и гърдите.”, казва д-р Недко Димитров и допълва: „Бабата не мога на насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона".

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са от мъмрене до дисциплинарно уволнение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (6)

ЛЪЖЕЦ

20.08.2019 | 22:37
0 0

И сега на кой да нярваме? Бабата казва едно, а лекарят, който се е клел да помага - друго!! Горко им на пациентите от вашия график.

20.08.2019 | 17:03
1 1

Детенцето ако беше пораснало, също щеше да стане примат.

виктор

20.08.2019 | 16:26
7 1

Детенцето е имало лошия късмет да живее с примати! Както много други български деца! И както всички примати, те не признават грешките си и настървено си търсят виновен! Лекарите винаги са най-удобните!

Възмутен

20.08.2019 | 14:48
2 9

Този "лекар" е абсолютен кретен!

Иван Чонов

20.08.2019 | 14:43
2 11

Присъда за лекаря... Това не са доктори а убийци... Смъртно наказание за Мартин и 25 години затвор за лекаря отказал да укаже първа помощ. Защото няма закони и кой да ги спазва всеки си прави каквото му скимне

...

20.08.2019 | 14:34
16 2

NIKOI NE POPITA ZASTO SE PRASTA MALOLETNO DETE VECER DA KUPUVA NA DEDO I BABA BIRA............

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?