Следвайте ни

Пловдивчанин, нарушил карантината, се отърва с пробация

viber icon

Безработен пловдивчанин, завърнал се от Гърция по време на извънредното положение и нарушил задължителната 14-дневна карантина, успя да се споразумее с прокуратурата за леко наказание, научи „Марица“. 

Мъжът се завърнал от Гърция на 13 май, и с предписание на РЗИ е бил поставен под задължителната 14-дневна карантина. Впоследствие той нарушил мерките, постановени от министъра на здравеопазването във връзка с COVID-19, и напуснал адреса на дома си, на който е посочил, че ще пребивава през двуседмичния период.  

Спрямо него е образувано наказателно производство в Районния съд в Пловдив и е взета мярка за неотклонение „подписка“. Нарушилият карантината, обаче, успя да постигне споразумение с прокуратурата. Наказателното производство срещу него е преустановено, а мярката „подписка“ е отменена. Вместо това му е наложено наказание „пробация“ за срок от 9 месеца, като той ще се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично.  

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?