Следвайте ни

Приложение показва къде рови бандитът по време на обир

viber icon

Нови системи за сигурност на жилищата показват къде точно се намира  крадецът. Технологията се нарича „смарт гард“/smart guard, а името сочи, че става въпрос за умна джаджа. Подобна система позволява на собственика на имота да следи какво се случва във всяка секунда, в коя стая се влиза и къде има човек. Това става чрез приложение, което се инсталира на телефона. То може да се настрои така, че да уведомява за случващото се няколко души едновременно. Това може да са всички членове на семейството, съсед, близък, ако е свързано със СОТ - съобщенията за движение и влизане ще се предават към съответния охранителен екип, за да реагира незабавно.

Приложението има функцията да показва и история - човек може да види например преди седмица кой, колко пъти и къде е задействал датчика за присъствие и влизане. Освен това собственикът на имота бива уведомяван и при спиране на тока. Има и опция да се изключват датчиците за определени помещения, така че системата да не известява всеки път, когато се влиза в конкретна стая, ако в къщата постоянно има хора. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?