46

През пловдивска фирма: Банда изнасяла нелегално бойна техника в Русия

Организирана престъпна група от 12 души бе разбита след проведена мощна акция на ДАНС, МВР и Окръжната прокуратура в Пловдив и Главната прокуратура. Действията на униформените са проведени рано сутринта вчера. Установено е, че организираната престъпна група се занимавала с износ на бойна техника към Руската федерация в подкрепа на страната във войната срещу Украйна. 

Петима от задържаните са чужденци от Русия, Албания, Беларус, Сингапур и други. Също петима да с повдигнати обвинения. Очакват ги от 3 до 10 години затвор. 

Фирмата, през която се търгували бойните изделия, е била регистрирана в Пловдив. За времето до провеждане на спецакцията чрез нея са продадени стоки за над 4 милиона лева

Групата поръчвала техника. След като доставката е осъществена, те препакетирали стоките и ги изпращали към столицата. Оттам тя се прекарвала към Руската федерация през аеропорта в София. 

Във връзка с акцията са извършени претърсвания и изземвания на територията на няколко областни града, в това число Пловдив, София, Варна и други. 

За да съобщят повече подробности за акцията в града пристигнаха шефът на ДАНС и главсекът на МВР. 

Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ЦРУ

ЦРУ

11.10.2023 | 17:27

СЛЕД КАТО СА ГИ ПРЕКАРВАЛИ ПРЕЗ МИТНИЦАТА НА АЕРОГАРАТА ИМА И ЗАМЕСЕНИ МИТНИЧАРИ. ДАНС НЕ СА ИМ ПЛАТИЛИ КАКТО ТРЯБВА И РАБОТАТА СЕ Е ИЗДЪНИЛА.

Отговори
2 0
Дезертьор

Дезертьор

10.10.2023 | 17:12

А детски играчки, локум и дъвки може ли? Докога ще подкрепяме укрофашистите на зеленко?

Отговори
1 15
Ако е вярно, а не политкоректна лъжа, защото и това е вероятно

Ако е вярно, а не политкоректна лъжа, защото и това е вероятно

10.10.2023 | 16:57

Значи клептокрацията на Путин докара великата си държава до унизителното състояние да купува оръжия от Иран, Северна Корея и България. А една Индия да постигне в космоса това, на което Роскосмос, жалкият наследник на великия Корольов, вече не е способен.

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?