46
Следвайте ни

През 2021 г.: Пожари изпепелиха 30 000 дка гори и сухи треви в Пловдивско

Огнеборците спасиха 121 живота, пренасяха болни от коронавирус, за да помогнат на лекарите

viber icon

Почти 30 000 дка са изпепелените от пожари гори, сухи треви и храсти в Пловдивско през годината. Това сочат данните на пожарната служба в града под тепетата, предоставени на „Марица“. 6 895 дка е унищожената иглолистна гора, 3 369 дка - широколистната гора, а 18 800 дка са изгорелите в пламъците сухи треви, храсти и лесонепригодни площи.  Причини за възникване на огнените стихии са на първо място човешката небрежност, следвана от силните горещини и продължителното засушаване през лятото.

От началото на годината са възникнали над 3300 пожара, а 16 души са изгубили живота си в пламъците. Огнеборците от Плодивско обаче са спасили общо 121 души от сигурна смърт, благодарение на бързата си и адекватна реакция. 

Работата на огнеборците неизменно е свързана и с оказване на техническа помощ. През годината те са реагирали на  1404 инцидента, сред които – съдействие при катастрофи, осигуряване на достъп до пострадали, издирване на изчезнали хора във водоеми и много други.

2021 година се оказа сложна и поради факта, че огнеборците бяха поставени пред предизвикателства, различни от традиционното им естество на работа. През цялата година те подпомагаха граждани и здравни институции, за да бъде минимизиран ефекта от пандемията. Огнеборците оказваха съдействие на специалистите от центровете за спешна медицинска помощ за пренасяне на заболели трудно подвижни хора.     

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?