49
Следвайте ни

През 2021 г.: 1500 "честитки" за пияни и дрогирани шофьори в Пловдивско

viber icon

Общо 1468 акта са получили пияни и дрогирани шофьори в Пловдивско през 2021 година. Това сочат данните на полицията в града под тепетата, предоставени на „Марица“. 578 от актовете са за употреба на наркотици, 369 за алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 521 – за седнали зад волана с над 1,2 промила. 

Именно пияните и дрогираните шофьори са причина за тежките катастрофи в Пловдив и региона, които белязаха миналата 2021 г. „Непременно трябва да се промени нещо и на първо място това трябва да е гражданското самосъзнание. А това означава да не очакваме някой друг да опази нашия живот и здраве, тази грижа стои преди всичко пред всеки един от нас. И успехът в борбата с тежките катастрофи ще е възможен, когато заедно с усилията на ангажираните институции всеки един участник в движението – водач, пешеходец, велосипедист, проявява повече дисциплина и по-голяма отговорност към себе си и към останалите“, коментира директорът на полицията старши комисар Димитър Балев. Именно в посока повишаване дисциплината на шофьорите полицаи на терен осъществяват строг ежедневен контрол. 

През миналата година са регистрирани общо 2276 катастрофи, като в сравнение с 2020 г. броят им е увеличен с 247. От тях регистрираните с пострадали лица са 730 с 34 загинали и 931 ранени. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?