71

Превръщат пловдивския затвор в рай с над 2 млн. лв.

Огромен ремонт за над 2 милиона лева ще преобрази пловдивския затвор и по-конкретно затворническото общежитие от открит тип "Хеброс", където са пандизчиите с по-леки присъди и добро поведение. 

Със заложените строително монтажни работи в инвестиционния проект за реконструкция на съществуващи сгради на територията на общежитието се цели да се създадат съвременни условия за настаняване на осъдените лица при изтърпяване на наказанията лишаване от свобода, както и създаване на благоприятни хигиенни и санитарно-битови условия в унисон с изискванията на европейските норми и стандарти, съобщиха за "Марица" от Министерството на правосъдието.

Инвестиционният проект предвижда преустройство на съществуваща сграда, използвана за столова, с разгъната застроена площ 120 м2 и съществуваща стопанска сграда с разгъната застроена площ 1789.76 м2. Предвижда се да се подменят сградни и площадкови инсталации, като се предвиждат изграждането на санитарни възли в обособените килии, общи етажни бани, кухненски и спомагателни помещения, спортни площадки и спортна зала, фитнес, перално отделение, котелно помещение, административни помещения за надзорния и административния състав.

За обекта има влязло в сила Разрешение за строеж. Вече е обявена и поръчката за избор на изпълнител. Посочената лимитна стойност е  2 273 036,90 лв. без ДДС. Оферти се приемат до 12 август. Крайният срок за изпълнение на поръчката е до 510 календарни дни. Финансирането е по проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по програма „Правосъдие“, Програмна област 19 „Корекционни услуги и предварително задържане“ на Норвежки Финансов Механизъм 2014 – 2021.

Сградите, предмет на реконструкция и ремонт, са построени в периода 1972-1992 година. Сградата за затворническо общежитие „Хеброс“ е без сутерен.  Предназначението ѝ било за стопански нужди - отглеждане на животни за нуждите на затвора, и складове за храна за животните  и стопански помещения за инвентар. Същата с течение на времето е наполовина разрушена, покрива е пропаднал и част от стените са съборени. .

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стоян

Стоян

14.07.2022 | 18:40

А трябва да бъде АД! Особено за такива друсани коnелета като Георги Семерджиев, разни дилъри, убийци и изнасилвачи.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?