Следвайте ни

Преди да бъде убит: Бездомникът преспивал в къщата на един от палачите си

viber icon

Цанко и Кирил са двамата, убили бездомния 55-годишен мъж в центъра на Пловдив, научи „Марица" от свои източници. И двамата имат богато криминално досие, осъждани са многократно. В момента са задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда вземането на мярка "задържане под стража". 

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов даде изявление по случая пред медиите, като посочи, че убийците и жертвата са били другари по чашка. Почти всеки ден пиели в градинката до Джумая джамия, където стана и зверското убийство. 

"Причината за смъртта се установява, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза. Според аутопсията смъртта е от тежка черепно-мозъчна травма. Убийците не са бездомници, а убитият по-скоро може да отговори на това описание.  От два дни 55-годишният мъж живеел в единия от арестуваните. Той го приютил и е преспивал там. Убитият има близки, с които не поддържа контакт от години", каза прокурор Галин Гавраилов и допълни, че се изяснява причината, довела до трагедията в центъра на Пловдив.

Той посочи, че законът предвижда за единия затвор от 10 до 20 години, а за другия, който е рецидивист - от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Станиславски

Станиславски

08.07.2021 | 23:31

В градинката на Герджика само пияници са се наредили по пейките и жулят денонощно . Гнусно е.

Отговори
6 1
Почти всеки ден пиели в градинката до Джумая джамия, където стана и зв

Почти всеки ден пиели в градинката до Джумая джамия, където стана и зв

08.07.2021 | 20:55

Очакваме в скоро време подобен случай и в Дондуковата градина, където група "съзтезатели" пият понякога 24/7 0..

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?