46

Правят списък на пияни, дрогирани и неправоспособни джигити в Пловдивско

Започва изготвянето на списък с пловдивски шофьори, които са хващани да карат пияни, друсани или без книжка. Отделно ще бъдат посочени и тези, чиято книжка е отнета заради нарушения на пътя, както и джигити, които имат редовни срещи с катаджиите. Това става ясно от заповед на главсека на МВР гл. комисар Петър Тодоров, спусната към областните дирекции на полицията в цялата страна. 

Такива списъци трябва да изготвят от всяко едно районно полицейско управление. Освен това, шефовете на районни ще трябва да проведат срещи с кметовете на прилежащите им общини, за да изготвят съвместно мерки за противодействие срещу нарушителите на пътя. Кметовете от своя страна ще трябва да докладват налична информация за жители, които карат без книжка или за малолетни, чиито родители им позволяват да шофират, въпреки че са неправоспособни. 

Със своята заповед главсекът нарежда и всеки случай на катастрофа с джигит без книжка да се свежда до знанието на медиите, като се акцентира върху важни детайли, като например как се е сдобил с возилото. 

В писмото си до всички началници на полицейски управления в страната, гл. комисар Петър Тодоров предлага и предприемането на още мерки, сред които полицейските камери да са максимално натоварени, да се увеличи контрола в малките населени места, да се предприемат незабавни действия при установяване на шофьор без книжка, на място да се издават протоколи за предупреждение. Освен това, Тодоров иска връчване на призовката в рамките на 7 дни след установено нарушение, активно да се наблюдават нарушителите. При установяване на нарушение, да се взема отношение по административен ред, а наказателните постановления да се връчват лично.

От МВР подчертават, че има голям брой постановления, които не са връчени и са изтекли по давност.  В тази връзка ще се извърши проверка защо постановленията не са връчени навреме.

-

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Ввв

Ввв

13.07.2022 | 19:39

Дела трябват ДЕЛА

Отговори
0 0
Мамин

Мамин

13.07.2022 | 16:39

иван тотев е първи в списъка, нали тони михайлов??? Или пак го покриваме, а???

Отговори
8 1
Спартак

Спартак

13.07.2022 | 16:36

Балев,Маншонов,Зейнелов в списъка ли са

Отговори
6 1
Комшията

Комшията

13.07.2022 | 15:34

Пазарджишкия кмет в списъка ли е?

Отговори
11 0
Иво

Иво

13.07.2022 | 15:01

И на корумпираните и алкохолизирани ченгета, които бачкат на частно също.

Отговори
18 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?