49

Позор! Шеф на фирма измами клиент с 10 бона, излъгал, че синът му е в кома

Шеф на фирма за ремонти измами клиент с над 10 бона. 40-годишният мъж разполагал с печати, но не бил упълномощен да борави с тях, тъй като собственик на дружеството било друго лице. Към момента на извършване на деянието, фирмата била в несъстоятелност. Въпреки това, в София  мъжът сключил договор с клиент за извършване на ремонтни дейности в къща в пловдивското село Новаково.

За предстоящите дейности той получил първоначална вноска от 4680 лева. Няколко дни по-късно предложил на собственика да бъдат извършени строителни дейности извън договора, като за това поискал допълнително пари за материали. Изпратил и работник, който разкопал двора и преместил чешмата, но без да използва материали.

Шефът на фирмата не посещавал обекта, като въвел в заблуждение пострадалия, че синът му е катастрофирал, изпаднал в кома, за което му били нужни финансови средства. Така още няколко пъти получил пари. Твърдял, че се намирал в Турция за лечение и операция на сина си, а когато се върне щял да изпълни задълженията си по договора за ремонт, което не се случило.

Според обвинителния акт, на шест пъти той получил различни суми пари от пострадалия в общ размер на 10 290 лева, които не са възстановени.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.   

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 5 оценки
4.6/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
tyuytu

tyuytu

12.01.2024 | 16:52

Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст./ Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна---- https://e.vg/xbio

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?