Следвайте ни

Повдигнаха обвинения на убийците от Негован

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Георги Нанчев и Пламен Шляпашки за извършено от тях предумишлено убийство с користна цел на треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна.

Двамата обвинени, на 44 и 39 години, бяха задържани вчера. Те са привлечени към наказателна отговорност затова, че на 14 юли в София умишлено са умъртвили с огнестрелно оръжие Йордан Атанасов и жена му Марияна.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жертвите, съобщиха от държавното обвинение.

Те се опитали да укрият телата на убитите, като са ги разчленили, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Останките на жертвите са открити случайно от граждани в близост до водоема на 18 август.

От прокуратурата посочват, че само десет дни по-късно, в резултат на неотложните процесуално-следствени действия са събрани множество доказателства, чрез които е установена самоличността на убитите лица и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението.

Към разследването има голям обем доказателства, които предстои да бъдат анализирани, допълват от държавното обвинение.

Георги Начен е на 44 години, криминално проявен, но неосъждан. Пламен Шаляшки е на 39 години, осъждан.

За престъплението двамата обвинени могат да бъдат осъдени на затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Към момента те са задържани за 72 часа и предстои внасяне на искане в съда да им бъде наложен постоянен арест.

Вчера станаха известни ужасяващи подробности от двойното убийство, което е извършено в апартамента на жертвите, намиращ се на столичния булевард "Витоша". След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията. Задържаните са били на трудови договори към ТУ, работили са по поддръжката и техническото обслужване

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?