1553

Потвърдиха присъдата на композитора, заклал съпруга си, ще брои 300 бона

Апелативните магистрати потвърдиха присъдата на композитора Александър Радев, който уби с нож съпруга си в Стамболийски. Той ще изтърпи наказание в размер на 15 години лишаване от свобода, ще трябва да плати и 300 000 лв. кръвнина на близките убития Андреас Ропел.       

Припомняме, че кървавата история се разигра на 4 май 2022 г. Двамата семейни партньори живеели под наем в София. През 2020 г. сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

На 3 май Александър и Ропел се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на композитора, заедно с домашните си любимци - декоративно прасе, кучета и котки. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват.

Радев спонтанно решил да умъртви любимия си, взел нож и изпълнил намерението си. Хвърлил ножа в тоалетната с идеята да заличи следите от кървавата разпра. Малко по-късно сам подал сигнал в полицията. 

Делото в Окръжния и Апелативния съд протече при закрити врати. Поведението на Александър в залата, обаче, се открои. Той ту влизаше в ролята на съдия, като казваше, че не дава ход на делото, ту на адвокат, като уволняваше своите и заявяваше, че сам ще се защитава. 

Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?