3906

Потрес! Пловдивчанин мята тухли по свещеник и полицаи, има ранен

32-годишен изправи на нокти пловдивчани и полицията. Екшънът се разиграл вчера сутринта в храм „Св. пророк Илия“. 


Там се извършвала сутрешна литургия от свещеник и на нея присъствали група граждани. Към 8.30 часа в църквата влязъл пловдивчанинът. Той започнал да се държи агресивно, като прекъснал службата. Свещеникът успял да го изведе навън и заключил вратите на храма, за да предпази миряните. 


В това време мъжът се отправил към задната външна част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, но не успял да го нарани. Бил задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията. Когато служителите на МВР пристигнали на място, пловдивчанинът не изпълнил техните разпореждания. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като едновременно с това хвърлял части от строителни материали и тухли по тях. 


Оказал съпротива при задържането и ранил един от полицаите.  Пристигнал втори екип от служители на МВР. Със съвместни усилия и поставени защитни средства полицаите успели да го задържат. Установено било, че той имал здравословен проблем, предхождащ инцидента и свързан с предишно оперативно лечение. Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел агресивния тип в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лечение. 


Той е привлечен в качеството на обвиняем, като е осигурена постоянна охрана във връзка със задържането му за 72 часа.


Повдигнати са му четири обвинения. Първото е за повреждане на храм, второто е за това, че със сила и заплашване е попречил на граждани свободно да извършват религиозните си обреди и служби в същия храм. 
Третото е за това, че е причинил лека телесна повреда на полицейски служител, а четвъртото е за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 7 оценки
4.4/5 от 7 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?