Следвайте ни

Посред бял ден: Рецидивист ограби пенсионерка в аптека

viber icon

36-годишен ограби пенсионерка в пловдивска аптека. Мъжът е направил удара от втория път, след като първият се оказал неуспешен. 

Случката се разиграла на на 26 юни тази година.

Пострадалата 86-годишна жена излязла от дома си и се отправила към близката аптека, откъдето си взела лекарства. Когато излязла, тя преброила парите и установила, че в портмонето си има 40 лева. В този момент грабителят минал покрай нея и посегнал да вземе парите. Жената му се скарала и той се отдръпнал. 

След това пострадалата тръгнала към друга аптека. Там фармацевтката я помолила да изчака на пейката в помещението, защото описвала съдържанието на касата. Пенсионерката седнала, като държала портмонето в ръцете си. Тогава 36-годишният влязъл бързо в аптеката, дръпнал портфейла и избягал навън. Жената извикала “Обраха ме“, като тръгнала след него, но се движела много бавно. Аптекарката също последвала нападателя, но не успяла да го настигне. Бил е подаден сигнал в полицията.

Спрямо грабителя е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан многократно за престъпления от общ характер.  

Днес Окръжната прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо престъпника. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?