71

Помните ли "бомбаджията" Любо? Вижте защо искал да взриви Централна гара в Пловдив

Пред диспечера се представил за „Бай Георги“

Започва делото срещу "бомбаджията" Любов от Централна гара. Той е с обвинение за злоумишлено обаждане на тел. 112 за поставени взривни устройства. Екшънът се разигра на 15 ноември. Вечерта Любо просел в подлеза на Централна, но никой не му давал пари. Това го ядосало и той се развикал. В същото време, извършвайки обход, полицейски служители, които били наясно с делата му в миналото, го предупредили да не извършва просия и да не нарушава обществения ред.

Това още повече вбесило "бомбаджията". Той започнал да псува и се развикал, че щял да събере цялата полиция на гарата, след което се яхнал градски автобус ислязъл до спирка преди жп гара „Филипово“. Секунди по-късно се добрал до уличния телефон наблизо, набрал тел. 112 и съобщил, че заложил минни гранати на Централна гара. Пред диспечера се представил за „Бай Георги“.

След полученото съобщение полицията е предприела светкавични действия за отцепване на района на Централнагара и извеждане пътниците и служителите на безопасно разстояние. Проверката обаче установила, че взривни устройства няма. 

Любо е с множество предходни осъждания, с влезли в сила ефективни присъди, включително три за същото престъпление. Разпоредителното заседание по делото срещу е насрочено за 1 март в Районния съд. 

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?