Следвайте ни

Полицията в Пловдив спипа 996 шофьори в крачка за една нощ

viber icon

Всеки двама от трима проверени от полицията пловдивчани на пътя се оказа нарушител. Това стана ясно след специализирана полицейска операция по засилен контрол на водачи на МПС, проведена в нощта на 9 срещу 10 май. 

Пловдивската полиция е установила 996 нарушители и под надзора на прокуратурата са образувани 19 бързи производства за криминални престъпления.  Участие в проверките по пътищата на града и областта са взели служители на районните управления и на секторите "Специализирани полицейски сили" и " Пътна полиция".

По време на операцията са проверени 1419 автомобила и 1603 лица. Съставени са 318 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 242 броя. Двама от водачите са установени да шофират след употребата  на наркотични вещества. Тестът  с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 13 от водачите са седнали зад волана след употреба на алкохол. В 3 от случаите дрегерът е отчел над 1.2 промила, а в останалите 10  алкохолната проба е била под 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 304 водачи на МПС. В рамките на населено място са били засечени 26 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата скорост в града е била от 134 км/ч, а извън населено място е заснета скорост от 119 км/ч.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са санкционирани 154 водача. 7 от пътуващите в автомобили също са били без поставен колан.  При проверките на двуколесни моторни превозни средства са констатирани 33 лица, които не са използвали обезопасителни каски.  При проверките са установени и трима водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 99 души. 14 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение.  37 от проверените лица са санкционирани за неспазване на пътни знаци,  маркировка и светлинна сигнализация. От движение е спряно едно от превозните средства, Констатирани са 252 бр  други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Образувани са 19 бързи производства срещу извършители на криминални престъпления, извършени на територията на ОДМВР Пловдив.  В районните управления  на Труд, Раковски, Стамболийски, Първомай, Хисаря и Асеновград са задържани водачи, употребили алкохол над 1.2 промила, както  и наркотични вещества. Установени са и двама неправоспособни водачи. В РУ Асеновград са образувани три предварителни  проверки за управление на МПС без регистрация. Задържани в полицейския арест за шофиране след употреба на алкохол  и наркотици са 8 души, които са извършили престъплението  на територията на града.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

bravo samo taka

bravo samo taka

10.05.2020 | 21:47

bravo samo taka

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?