Следвайте ни

Полицията в Пловдив с лекция пред ученици за капаните на дрогата СНИМКИ

viber icon

"Най-великата дрога е самият живот-да го живееш истински и да му се наслаждаваш!“ 

Инспектор от Детска педагогическа стая и криминалист предизвикаха осмокласници от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив да се замислят над основните житейски правила, въведени в обществото, пристъпването на които води до наказателна отговорност. В часа на класа, под формата на различни игри, младежите бяха провокирани сами да стигнат до извода, че правилата са въведени, за да се спазват, а нарушаването има последствия както за извършителите, така и за хората около тях.Тийнеджърите споделиха, че в тази възраст се опитват да бъдат различни и за да бъдат харесвани, да се почувстват значими сред връстниците си, трудно осъзнават, че с подобен избор могат да попаднат в бездната на зависимостите.Страхът, недоверието, чувството, че няма да бъдат разбрани, както и липсата на събеседник по темата са сред факторите, които превръщат такъв опит в постоянен избор.

След дискусията учениците бяха категорични, че вниманието, обичта, грижата или лекарството се превръщат в отрова щом дозата им бъде превишена.Фокусът на кампанията „Избери живота“ на пловдивската полиция са ученици от 14 до 19 години- възраст, в която децата са склонни да експериментират, без да осъзнават последствията от избора си.

Инициативата цели универсална превенция чрез разговори с деца, учители и родители по темата.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?