71

Полицията удари магазин с менте парфюми и лекарства с изтекъл срок в Пловдив

Полицията удари магазин в пловдивския квартал "Гагарин". Униформените от Трето РУ установили, че в търговския обект се предлагат за продажба над 2500 къса цигари от различни марки с невалиден акцизен бандерол. На опаковките на други 200 къса и на 11 електронни цигари пък изобщо нямало стикер за платен акциз.

Допълнително в магазина и прилежащо складово помещение са открити и 20 фалшиви парфюма. Иззети са и 325 кутии с лекарства и медикаменти от чужбина, разпространявани неправомерно, а някои от тях – с изтекъл срок. За документираните нарушения от полицейските служители срещу двамата собственици на магазина са започнати проверки по Наказателния кодекс. Материалите са докладвани в Районната прокуратура.

В хода на полицейската акция е получено съдействие от представители на регионалните структури на други  контролни органи. Взето е отношение от инспектори от НАП във връзка с отчетено несъответствие на касовата наличност и констатирани множество незаприходени стоки, както и от БАБХ – заради неправилно съхранение на хранителни продукти.Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?