3906

Полицията строява редиците за мача на Колежа, снима хулиганите с дрон

Полицията стяга редици, за да се погрижи за спокойното протичане на днешната футболна среща между отборите на ПФК “Ботев” – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения. Създадена е организация за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след приключване на двубоя, който ще започне от 21 часа на стадион „Христо Ботев“. Като част от набелязаните мерки е засиленото присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града, които да реагират на всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения. 

В изпълнение на заповеди на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол в периметъра на стадиона през целия ден, а в часовия интервал от 18 до 24 часа има вероятност за спиране на движението в отсечките: по бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“; по ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“ и по ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

За организираното придвижване на привържениците на гостуващия отбор е подготвен полицейски съпровод от хотел „Йегерхов“ до стадион „Христо Ботев“, като автомобилите ще бъдат паркирани на ул. „Богомил“.  

На изградените КПП-та служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да се допускат фенове без документ за самоличност и без билет; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни  без пълнолетен придружител.

При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, с дрон, като при документирано нарушение (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и други) извършителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?