71
Следвайте ни

Полицията стресна военен с мотор и последва див екшън до Пловдив

viber icon

Военен с нерегистриран мотор и негов приятел едва не се убиха до Пловдив, след като видяха полиция, научи "Марица". След каскадата двамата авери се озовали точно при униформените. 

Инцидентът станал привечер. Военният запалил мотора без табела, а на седалката зад него бил негов познати. Отпрашили да се разходят. По същото време обаче се провеждала специализирана полицейска операция по безопасност на движението по пътищата и навсякъде из областта било наситено с патрулки. 

Военният с мотора се доближил до една и като видял полицейските служители, които извършвали проверки се стреснал, тъй като нямал регистрационни табели, изгубил контрол над управлението и последвало падане. Двамата приятели се суркали по земята, но се отървали без телесни повреди. 

Полицаите, които станали свидетели на каскадата, проверили документите на военния и неговия спътник.  Последвала и проба за алкохол, като резултатът бил отрицателен. Униформените съставили три акта - за управление на мотор без да се притежава валидна категория за него, за управление без каска и за липсата на табели.

Престъплението предвижда до една година затвор или глоба от 500 до 1000 лв. Предвид отличната служебна характеристика на военния и че от каскадата няма последици, магистратите решили да му наложат глоба от 1000 лв. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Филибелия

Филибелия

25.11.2021 | 17:29

Пък и нали фатмак ни управлява..дай да не закачаме зелените чорапки!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?