Следвайте ни

Полицията разби бардак в Оазис 5

Рентиерът, наел апартаментите за платената любов, влиза в затвора за година и половина

viber icon

Година и половина ще лежи в затвора пловдивчанин, който взел под наем жилища от собствениците и ги предоставил за разврат на жрици на любовта. Бардакът е разбит в тракийския "Оазис 5". 

Магистратите от пловдивския районен съд отсъдиха наказанието да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, а в допълнение мъжът ще трябва да плати 8000 лева глоба за незаконната си дейност.

Историята започнала още през април м.г., когато братовчедката на подсъдимия сключила договор за наем за апартамент в „Оазиса“. Жената припечелвала добре от сексуалните си услуги и през септември взела под наем и друг апартамент, за който нямала договор, а само устна уговорка за по 350 лева на месец.

През октомври тя решила да напусне Пловдив и разказала на братовчед си за двата апартамента. Той решил да продължи да ползва жилищата, като ги дава на други проститутки срещу по-високи суми.

През ноември той показал апартамента в комплекс „Оазис 5“ на своя позната и <210> предложил да остане в жилището и да работи като компаньонка, като му заплащала по 600 лева наем. Тя се съгласила и се настанила, като започнала да предоставя платени сексуални услуги.

По същото време подсъдимият се запознал и със двама сводници, които заявили, че търсели терени в Пловдив, тъй като имали момичета, които работели като компаньонки. И тях завел в "Оазиса", като обяснил, че наемът е 600 лева и трябва да го делят с жената, която вече работела там. Те се съгласили и нанесли още 2 момичета.

Понеже мястото станало тясно за всички, първата жрица се преместила в другото жилище, а на нейно място в "Тракия" дошла друга жена, която предлагала същите услуги.

Всички жени се рекламирали с обяви в сайтове, като всяка от тях имала лична обява с посочен мобилен телефон и качени снимки по бельо. След като клиент се обаждал на телефонния номер на някоя от свидетелките, същият бил канен в апартамента, който съответната свидетелка обитавала. Клиентите заплащали на свидетелките по 40 лева за половин час или 70 лева за един час. Свидетелките ежедневно имали клиенти, а със спечелените пари плащали консумативите и сумата от 600 лева на подсъдимия. От тези пари той плащал на собствениците на апартаментите договорените наеми за месец в размер на 350 лева, като разликата от 250 лева оставала за него.

Случаят стигнал до полицията в края на декември м.г., когато едно от момичетата се оплакало в Пето РУ, че е била заплашвана и принуждавана да проституира противно на волята <210>.

Ченгетата мигновено нахълтали в апартамента в "Оазиса", като жените заявили, че плащали наем за апартамента, който ползвали, на подсъдимия, и че последният имал и друг апартамент, който давал под наем за разврат.

Служителите под пагон незабавно посетили и другото жилище - там имало две жени, като едната дори предоставяла сексуални услуги при пристигането на униформените. Така бил установен и рентиерът-измамник, който бил задържан навръх Нова година.

Той оказал пълно съдействие при разследването и признал вината си и изразил съжаление пред съда. Затова той бил осъден на година и половина затвор и 8000 лева глоба. Заради наличието на предишно осъждане наказанието трябва да бъде изтърпяно ефективно.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?