Следвайте ни

Полицията нахлу в погребалните агенции в Пловдив

viber icon

Мощна полицейска акция тече в Пловдив, научи "Марица". Униформени са нахлули в офисите на погребалните агенции в града под тепетата, за да извършат проверка. Причината - сигнали за спекулации с цените за погребения, особено такива на починали от коронавирус, които са в пъти по-високи. Под прицел е и кремоториума. За акцията потвърдиха за медията ни от пловдивската полиция. 

Проверките се извършват съвместно със служители на Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда. Извършват се обиски, проверяват се и документи.  

Акцията ще продължи до края на деня. 

Очаквайте подробности!

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

УМЕН

УМЕН

13.04.2021 | 23:51

Не стига че спекулират с цените ами и крадат органите на починалите и ги търгуват на черния пазар Но нека Полицията си свърши работата един път както трябва.....

Отговори
2 2
СРЕД ЖИВИТЕ

СРЕД ЖИВИТЕ

13.04.2021 | 20:32

Къде е видимостта за облика на Пловдив от страна на кмет и местен парламент / Община / и длъжностни лица раздаващи лицензи, регистрации и право на ползване на помещения за траурна дейност в центъра на града? Къде са морала и съвестта на живите при реалността от наличието на облещени осветени витрини без паравани с видими стърчащи ковчези и траурни атрибути? Къде е парламента през последните десетилетия за да направи актуално законодателство ? ИЗКАРАЙТЕ ТРАУРНИТЕ АГЕНЦИИ ОТ ЦЕНТЪРА НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ! ЦИНИЗЪМ Е ВИТРИНИТЕ ИМ ДА СА В ПЕШЕХОДНИ ЗОНИ И БЛИЗО ДА УЧИЛИЩА И Т.Н. Общините ТРЯБВА да имат право да определят терени в съседство с траурните паркове за този омърсен от живите бизнес! ТОТЕВ забрави поддръжката на траурните паркове в Пловдив.Здравко е неадекватен! ЩЕ ДОЙДЕ И ТЕХНИЯ КРАЙ! Ще ги помним и тях и бизнеса и неуважението към ЖИВИТЕ, които се разделят със СКРЪБ със своите ОБИЧАНИ покойници. Шефа на ТРАУРНА ДЕЙНОСТ си остава ЛИЦЕ без име и мътни права! Всяка възможна пътечка в Централни гробища с всеки изминал месец става нов ред с пресни могилки. НА КАКВА ЦЕНА???

Отговори
3 2
от живите

от живите

13.04.2021 | 14:54

Скръбта прави живите слаби и безпомощни. Точно в трудния момент на раздяла, изродите от погребалните агенции се гаврят с опечалените. Цинизъм! уродливост и алчност! Всеки не може да прави бизнес със смъртта. Избралите да трупат пачки, от нея са изгубили истината, че и те няма да са вечни. Нищо няма да отнесат в последния си дом! Държавата изобщо ще приеме ли нов актуален закон за траурната дейност? Смъртта от COVID19 доказа, че има върху какво да се помисли приеме и реши, за да няма извращения и в този неприятен бизнес.

Отговори
18 2
яки кашони БЕЗ ТЕНЕКИЕН ХАСТАР!

яки кашони БЕЗ ТЕНЕКИЕН ХАСТАР!

13.04.2021 | 16:24

Развеселените БУДАЛИ сгъчкани из кръчми, стадиони, концерти и . . . мероприятия да са благодарни че даже при новите Вируси (бразилски, африкански) вече не се изисква тенекиен хастар за погребението, с което значително поевтинява. Освен якият кашон с отпечатано ГЛАВА или HEAD в единия край достатъчен е плътен черен найлонов чувал с цип. Много практично в сравнение със саркофазите. Мумуфициране не се препоръчва при ВИРУСД.

Отговори
2 2
Не  бойте  се

Не бойте се

13.04.2021 | 16:29

Нечестните хора от пгребалните агенции трупат карма. Само те ще усетят резултата от тази карма. Дали е положителна или негативна те ще си видят резултата.

Отговори
4 2
яки кашони БЕЗ ТЕНЕКИЕН ХАСТАР!

яки кашони БЕЗ ТЕНЕКИЕН ХАСТАР!

13.04.2021 | 16:32

2.За поевтиняване даже американците (Ню Йорк) прибегнаха до индустриализирано изкопаване с багери на дълги ТРАНШЕИ в които кашоните ги струпват на два пласта един върху друг. Единичните погребения в СОБСТВЕН комфортен гроб се считат за ЛУКС при пандемия (в ИРАН персийците си спестават даже кашона, направо в BodyBag / чувал, а за ИНДИЯ тепърва ще обменяме Челен Опит - те не погребват, а изгарят . . . )

Отговори
2 3
КАРМА =даже мутро'полит'икът нехае

КАРМА =даже мутро'полит'икът нехае

13.04.2021 | 16:53

*р*вославният мутро'полит'ик на съвестта си има редица Грехове, Прегрешения и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ама полека си го стреснала с намеци за неизбежния ВИДОВден!

Отговори
2 3
КАРМА =даже мутро'полит'икът нехае

КАРМА =даже мутро'полит'икът нехае

13.04.2021 | 17:06

За КАРМологията можемЕ да посочимЕ = освен ИМУНИТЕТА на Иван ТОТЕВ, депутатин = още и безсъвестните "общински" (?!?) сделчици и далаверки от този сорт: https://podtepeto.com/aktualno/vtori-opit-za-prehvurlyane-na-434-kv-m-v-park-otdih-i-kultura-na-firma-sobstvenost-na-galaksi-investmunt-grup/ КИС-КИС

Отговори
4 1
Най-накрая

Най-накрая

13.04.2021 | 14:22

Доста парички натрупаха за една година.

Отговори
9 3
ТИ погребвай без пари!

ТИ погребвай без пари!

13.04.2021 | 16:41

Ами щом е толкова "изеднически" ДОХОДНО, защо не идеш ТИ ДА ПОГРЕБВАШ заразени покойници без пари, без защита, без съвест = = = че да забогатееш като Свинаря! А?

Отговори
1 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?