Следвайте ни

Полицията бди в селата, стъжни живота на апашите

viber icon

Справка показва, че битовата престъпност в пловдивските села намалява с бързи темпове, съобщиха за "Марица" от Областната дирекция на МВР.

През изминалата година полицията предприе широко мащабна акция със спецакции в малките и отдалечени населени места, които вече дават своя положителен резултат върху нивото на криминалните прояви.Значително е намалението на кражбите- при регистрирани 2 867  през 2019-а, през изминалата година този род престъпни деяния са били 2 651. Положителен момент в работата по линията е намаляването на броя грабежите и повишаването на тяхната разкриваемост. Справка сочи, че през 2019-а са образувани 106 заявителски материала по линията, а през 2020-а заявените престъпления от тази група са 98.

Намалял е и броя на регистрираните кражби- през 2020-а са регистрирани 1782 деяния от вида, само година по-рано те са били 2018.

Върху интензитета на работа през изтеклата година съществено влияние оказаха въведената противоепидемична обстановка и засиления полицейски контрол. Предвид посочените резултати, основен приоритет в работата на служителите на реда в Пловдивска област ще бъде гарантирането на спокойствие и сигурност на жителите в малките и отдалечени населени места, чрез засилено полицейско присъствие.

Изпълнението на тази задача изисква целенасочена и активна работа, полицейско присъствие и непрекъснат контакт с местните хора, с кметове и кметските наместници. Ефективно присъствие, наблюдение, както и контрол върху криминалния контингент цели да осигури спокойствие и бърза реакция в момент на необходимост. Липсата на възможности за трудова ангажираност и социалната изолация на цели обществени групи и слоеве от населението са най-честите причини за влошаване на криминогенната обстановка в по- отдалечени населени места.
Застаряването на населението и обезлюдяването допълнително улеснява извършването на посегателства срещу личността и имуществото на тази категория хора. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дада

дада

11.01.2021 | 17:33

Намаляването на кражбите и престъпността е в резултат на това че вече няма какво да се краде и всичко се ограби разруши и обезлюди..А не защото МИЛИЦИЯТА особенно в област Пловдив е свършила нещо по въпроса.Лентяите мързеливци от Милицията на област Пловдив се крият само като бити мас.тии по пътищата да рекетират глобяват и мачкат шофьорите и съвестните данъкоплатци които им плащат заплатите ,осигуровките и ги хранят...Хайде говорете истината

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?