2374
Следвайте ни

Полицай по случая Караджов: Над 8 часа гледахме записи от камери, никой друг не доближава къщата на убитите

viber icon

Никой друг, освен Венцислав Караджов и съпругата му, не влиза или излиза от имота в "Смирненски", в който през май 2016 година бяха убити Цветан и Божура Караджови. Това каза днес пред апелативните магистрати полицаят Александър от "Криминална полиция" във Второ районно, който влиза в качеството си на свидетел за втори път. На него, заедно с двама други колеги, е дадена задачата да прегледат видеозаписи от камери на улица "София", където стана убийството. Едната била монтирана на счетоводна кантора, а другата на обект за закуски. Имало е записи и на други улици от квартала. 

"Началник групата ни разпореди да гледаме за колите на Караджов и съпругата му, за движението около имота и да сигнализираме за всичко, което ни направи впечатление. Гледахме записи от 8 часа - от 15 до 23 часа. Отразил съм това, което виждам като факт в докладна - точно място, дата, час от камерата", посочи криминалният полицай. По думите му се вижда  жълта кола, как излиза жената на Караджов от нея, отваря гаража, прибира колата. Само един път на камерите се вижда и силуета на самия подсъдим, на съшото място. 

 "Първоначално не се знаеше когато точно е настъпила смъртта на родителите и изгледахме на бърз оборот записи от почти цжяла седмица. След това се разбра за конкретния ден и така се скъси обхвата. Видяхме как бащата на Караджов се прибира и започнахме да гледаме оттам нататък. Не съм видял друг, освен Караджов и жена му, да влиза или излиза от имота", посочи свидетелят и добави, че ако е имало други камери и съответно записи, то на него не са му били предоставени за гледане.  

Подсъдимият Караджов също му зададе няколко въпроса, които касаеха дали някъде по записите е разпознал лицето му, колко пъти и какви са били конкретните му поставени задачи. Прокуратурата опонираше почти на всяко запитване, определяйки го като внушение. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?