49
Следвайте ни

Полицаят Караджов: 6 години фарс и предубедени съдии 

viber icon

Вече шест години продължава този фарс без никакви доказателства. Това каза на влизане в съдебната зала полицаят Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си. 

Делото се гледа повторно от Апелативния съд след решение на ВКС. Върховните магистрати отмениха доживотната присъда и върнаха делото за ново разглеждане. 

Още в самото начало Караджов поиска отвод на съдебния състав. Мотивите му бяха, че съдиите са предубедени и "подминават" неговите искания и запитвания. 

"Този състав се опитва да прикрие предубедеността си. Освен това, не може шеста година да няма докладвана фактическа обстановка, прокуратурата си съчинява", посочи Караджов. Той цитира и решението на ВКС, където пише, че се "работи тенденциозно в подкрепа на обвинителната теза". 

"Има чуждо ДНК. Недоказани са дата и час. До момента реално няма нищо доказано. Преповтарят се едни и същи работи, които шиканират делото. Това са разпити и преразпити на едни и същи лица. Искам отвод на съдебния състав", посочи пред съда Караджов. 

Адвокатът на полицая Зоя Тошкова подкрепи искането му за отвод, като добави като аргумент, че по време на разследването са били извършени груби нарушения, включително на конституцията. Тя посочи, че са нарушени и правата на свидетели. 

Според прокуратурата няма основания за отвод, а Караджов чете становището на ВКС едностранно.

След тайно съвещание съдът отхвърли искането за отвод на състава и  пристъпи към разпит на вещи лица и свидетели.

По време на заседанието стана ясно, че в ареста Караджов е измъчван от силни болки в кръста и сутрешна скованост. Според съдебно-медицинската експертиза състоянието му не е влошено. Караджов има камъни в бъбрека и жлъчката. Страда от дископатия, ошипяване на гръбнака.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Някой

Някой

04.11.2021 | 16:46

Този още ли няма присъда за убийството на собствените си родители?!? Жалка корумпирана съдебна система! Както и всички други инстанции в държавата.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?