Следвайте ни

Пожари лумват един след друг край Пловдив, на косъм от експлозия в Карловско

viber icon

Сухи треви горят около пловдивските села Виница, Белозем и Тюркмен, съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата. По-сложна е обстановката последните две села, където в близост до разразилия се огън се намират стопански постройки.

Създадена е организация при необходимост да бъдат ангажирани хора и техника и от други служби. Проведени са срещи с кметовете и директорите на горски стопанства. с цел привличане на техни служители в помощ на огнеборците.

Малко по-рано днес пламнаха сухи треви и храсти в голям участък в село Ведраре, като периметърът обхванал също Марино поле и Соколица. Пет екипа на пожарната са били изпратени на място. За няколко часа са успели да локализират огъня и да го потушат.  Усилията на огнеборците са предотвратили експлозия, тъй като в огнището на пожара се намирали метанстанция и фотоваолтаичен парк. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?