49
Следвайте ни

Поискаха пак да мерят скоростта на БМВ-то ковчег от катастрофата край Кадиево

viber icon

Защитата на Петър Маринашки в лицето на адв. Йордан Давчев поиска нова комплексна експертиза, по която експерт да се произнесе за якостта на метала, от който е произведено БМВ-то ковчег от катастрофата край Кадиево и колко спада тя в годините на употреба. Според юриста това не е взето предвид при изготвянето на автотехническата експертиза и води до грешна преценка за скоростта, с която се е движила колата. 

След отправеното ново искане защитниците на почернените родители и на техни близки категорично се противопоставиха на мотивите и изразиха мнение, че скоростта на движение е изяснена и че нова експертиза ще протака делото. 

Съдебният състав не прие искането. Отхвърли обаче и молбата на Тодор Бараков, баща на загиналия Тошко, към материалите по делото да се присъединят две флашки, съдържащи записи с това как Маринашки шофира с крака, изкарани през прозореца на вратата и рапира, други два, свързани с участието в гонки на обвиняемия, както и на телефонни разговори. Мотивите за отказ бяха, че телефонните записи са направени без другата страна да е уведомена, а за видеозаписите - че са от неопределена дата, от неопределен автор, свалени и презаписани от инстаграм профила на починалия в катастрофата Тошко.

По време на съдебното заседание бяха разпитани трима свидетели. Още толкова обаче не се явиха по различни причини - здравословни или пребиваване извън граница. Така делото бе отложено за 7 януари от 9 часа, когато се очаква да се явят и последните призовани. Тогава ще дава обяснения и самият Петър Маринашки. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хехе

Хехе

21.12.2021 | 06:51

Еее този адвокат яко ги бръсне експертизи местпертизи до ВКС ще им смъкне кожицата

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?