Следвайте ни

Похитителят Качаков от Трето РУ удари на камък в съда

viber icon

Арестуваният полицай от Трето районно Атанас Качаков - Качака, пробва да излезе от ареста, но неуспешно. Искането му за по-лека мярка, депозирано от двамата адвокати заради настъпване на нови обстоятелства, бе разгледано от Окръжния съд в Пловдив. Магистратите отказаха да уважат молбата му, тъй като събраните до момента доказателства не оборват, а затвърждават вината му по първото обвинение, което е за отвличане и жестокост.

Относно второто обвинение - опит за кражба на 500 килограма марихуана, съдът смята, че няма доказателства. Същото бе и становището на окръжните магистрати при вземане на мярката за неотклонение на 22 май. 

От 10 до 20 години зад решетките или доживотен затвор и конфискация може да получи Качака, ако вината му по първото обвинение бъде доказана. По второто обвинение законът предвижда затвор от 2 до 8 години, както и глоба в размер от 5 до 20 бона. 

Адвокатите на на Качаков поискаха към доказателствата по делото да бъде приобщен телевизионен запис на интервю от 27 май със Стефчо Банков – вече бивш директор на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, както и той да бъде разпитан като свидетел. Молбата им бе отхвърлена, като магистратите посочиха, че компетентен в случая е наблюдаващият прокурор и няма пречка това искане да бъде отправено към прокуратурата. 

Решението на съда може да се обжалва пред Апелативния съд на 17 юни. 

Атанас Качаков бе задържан заедно с шефа на Трето РУ Самуил Хаджиев, както и цивилните лица Данаил Димитров и Симеон Иванов след мащабна спецакция. Окръжният прокурор тогава Румен Попов съобщи, че акцията е резултат от 6-месечна работа. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Бухта

Бухта

10.06.2021 | 21:51

Който търси НАМИРА

Отговори
2 1
До гражданин

До гражданин

10.06.2021 | 17:01

Преди да пишеш се усведоми кой какво и защо!!!!

Отговори
4 4
гражданин на ГРАЖДАНИТЕ

гражданин на ГРАЖДАНИТЕ

10.06.2021 | 15:57

КВИ са тия му-три - полицаи бе облечени във власт, а...докога народа ще тЪрпи висчко това ???

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?