Следвайте ни

Подпалвачът на таксита изгубил портфейл, драснал им клечката за отмъщение

viber icon

27-годишният подпалвач, който изпепелил  8 таксиметрови автомобила в пловдивското село Ягодово, е действал като отмъщение. Преди няколко месеца той изгубил портфейла си в едно от такситата и не го намерил, нито му е било върнато. Това го провокирало да отмъсти за случката, запалвайки жълтите коли. Такова обяснение е дал самият мъж пред разследващите, съобщи на брифинг зам.-районният прокурор Атанас Илиев. 

Въпреки това обяснение се работи по всички версии, включително удар от конкурент, каза районният прокурор Чавдар Грошев. 

Предстои да се повдигне обвинение на подпалвача. Законът предвижда от 1 до 8 години затвор. 

По информация на собственика на такситата - Мариян Киров, щетите са за около 70-80 бона. 

До момента са извършени два огледа на мястото на палежа в село Ягодово, взети са натривки, извършени са претърсвания и изземвания от жилището на подпалвача, взети са видеозаписи от камери в района, извършени са експертизи, предстои и оценъчна такава за размера на щетите. 

27-годишният Г. Ш. е направил пълни самопризнания, дори обяснил как е извършил палежа. 
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

...

...

25.03.2021 | 14:52

Сигурно много са мислили какво да излъжат, не е факт че имаше редица палежи на автомобили в града, а не беше открит извършителя. Сега да го окошарят яко!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?